25 Temmuz 2012 Çarşamba

Cevizli Tel Kadayıf



Malzemeler:
400 gr.tel kadayıf
2 su b.ceviz (yarısı toz antep fıstığı kullanılabilir )
1 çay b.sıvıyağ
1 çorba k.tereyağı
Şerbeti için:

5 su b.toz şeker
3.5 su b.su
yarım limon

Hazırlanışı :
Didiklenmiş kadayıfları karıştırma kabına alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımını dökerek iyice harmanlayın. Yarısını tepsiye yayıp hafif bastırın. İri kırılmış cevizi üzerine serpin. Kalan kadayıfı da üzerine kapatıp hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin. Kızaran kadayıfları el yakmayacak ısıya gelene kadar soğutun.

Bu arada şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynamaya başlayınca 8 dk. kaynattıktan sonra el dayanacak ısıya gelince kadayıfın üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder