25 Temmuz 2012 Çarşamba

Profiterol


Profiterol sevmeyen var mıdır acabaa :) ??  
 
Malzemeler :
2 su bardağı su
2 su bardağı un
50 gr margarin
bir fiske tuz
3-4 yumurta
İç kreması için :
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
50 gr. margarin
vanilya
4 yemek kaşığı şeker
Çikolatalı sosu için :
Bir paket toz çikolata sosu
paketin üzerindekine göre süt miktarı

Yapılışı :
Öncelikle hamurunu hazırlıyoruz . Tencerede suyu kaynatıyoruz.Margarini ilave edip eridikten sonra unu ekliyoruz bir süre pişiriyoruz .Ocağın altını kapatıp biraz soğumasını bekliyoruz.Sonra teker teker yumurtaları ekliyoruz . Tek tek ekleme sebebimiz kıvamı tutana kadar 3 ya da 4 yumurta ekleyecek olmamızdan dolayıdır . Bu miktar değişebiliyor çünki. Hamuru hazırladıktan sonra krema sıkacağına doldurup yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak sıkıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Diğer yandan iç kremasını  hazırlıyoruz. Sütü,unu,şekeri bir tencereye alıp pişiriyoruz.Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatıp margarin ve vanilyayı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.Bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
Üst kremasını paketteki tarife uygun pişiriyoruz. İsteğe göre içine bir paket bitter çikolata da ilave edilebilir .
Pişen hamurlarımızın içini İç kremamızla dolduruyoruz.bir servis tabağına alıp üzerlerine çikolata sosu döküyoruz .Biraz dolapta soğuduktan sonra servis yapıyoruz .

Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder