25 Temmuz 2012 Çarşamba

Zebra Kek



Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı
Yumurta ile şekeri  çırpın. Daha sonra süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek  kek hamurunu oluşturun. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. Yaklaşık 22-23 cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla bir fincan kakaolu bir fincan vanilyalı kek hamurundan dökün. Bu işlemi yaparken ara vermeyin amurlarınız biene kadar devam edin . 170  derecedeki fırında keki pişirin. 

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder