24 Temmuz 2012 Salı
Elmalı Kurabiye
İç Malzemesi İçin ;
3-4 adet elma
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Hamuru İçin;
1/2 çorba kasesi yoğurt
250 gr margarin+tereyağ karışımı ( eritilmiş ve soğutulmuş)
yarım tatlı kaşığı karbonat
Yarım limon
aldığı kadar un
Yapılışı ;
Önce elmaları rendeleyin, şekeri ilave edin,suyunu iyice çekene kadar pişirin. İnmeye yakın tarçın ve dövülmüş cevizi ekleyin. Bu bir kenarda soğusun.
Hamurunu hazırlamak için tereyağını ve margarini eritin, ılınsın. 1/2 kase yoğurdu ekleyin. Karbonatı yarım limonla bi kapta kabartın. Bunu malzemeye ekleyin.
Ardından aldığı kadar unu eleyerek ekleyin. Hamuru masaya koyduğunuz zaman masaya yapışmayacak bir kıvamda hamur elde edin. Hamuru bezelere ayırın.
Her bezeyi altını unlayarak yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hamuru 4 de bölün geniş olan kısma harçtan koyarak kenarları içe katlayın ve rulo şeklinde sarın ( yaprak sarmasında olduğu gibi ) Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin .Üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet Olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder