24 Temmuz 2012 Salı

Sevgi Pastam





Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı un
yarım çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

İç Kreması:
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
50 gr margarin
1 paket vanilya
4-5 yemek kaşığı tozşeker

Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Süslemek için :
Fındık
granür çikolata ya da rende çikolata

İçine dilediğimiz meyve çeşitini koyabiliriz muz,kivi,çilek ananas vs.

Yapılışı :

İlk olarak kekimizi hazırlıyoruz.Yumuraları bir kaba alıp sekerle birlikte mikser yardımı ile iyice çırpıyoruz .Sonra içine süt ve yağı ilave edip bir süre daha çırpıyoruz.Unu, kabartmatozunu,vanilyayı da ekleyerek bu kez kasık yardımı ile malzemeleri iyice karıştırıyoruz.Karışımı yağlanmış bir kelepçeli kalıba döküp 170 dereceli fırında 35-40 dk kadar pişiriyoruz.

Kremamız için;bir tencereye unu şekeri ekleyip biraz karıştırıyoruz.Üzerine sütü ilave edip ocağımızı açıyoruz ve koyu bir muhallebi olana kadar karıştırarak pişiriyoruz.Piştikten sonra ocağımızı kapatıp içine margarin ve vanilyayı ekliyoruz ve mikserle 5-6 dk kadar çırpıyoruz.

Pişen keki ortadan 3 parçaya bölüyoruz  ve süt ile her katını ıslatıyoruz.İlk katına bir miktar kremadan sürüp fındık  ya da antep fıstığı serpiyoruz .Sonra 2. keki üzerine kapatıp tekrar kremamızdan sürüyoruz ve üzerine dilediğimiz meyvelerden dizip 3.keki de onun üstüne kapatıyoruz.

Diğer taraftan 1 bardak süt ile kremşantimizi hazırlıyoruz .Ve pastamızın dış kısmını tamamen kremşanti ile kaplıyoruz.

Pastanın tüm üst yüzeyine fındık serpiyoruz ve yan çevresin çikolata ile kaplıyoruz .
En az 4-5 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapıyoruz .


Afiyet olsun ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder