24 Temmuz 2012 Salı

Sarıyer Böreği



 Malzemeler:
Hamur için:
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke
aldığı kadar un
Aralarına:
200 gr erimiş ılık tereyağını ve 200 ml sıvıyağ karıştırın.
İç malzemeler:
2 adet soğan
300 gr kıyma
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz ve baharat
Yapılışı:
Soğanlar ince ince  doğranır. Tencereye yağ eklenir kıyma ilave edilir pişirilir. Soğanlar eklenir tuz eklenir  pişirilir. Baharat eklenir soğumaya bırakılır.
Böreğin yapılışı:
Un hariç diğer malzemeler karıştırılır. Un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. 5 dakika dinlendirilir. 5 bezeye ayrılır. Yuvarlanır üzerleri örtülür
20 dakika tekrar dinlendirilir.
Hamurlar merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına 2 çorba kaşığı yağ karışımı sürülür üst üste konur tekrar 20 dakika dinlendirilir.
Hamur elle veya merdane ile biraz acılır sonra  bü
yük bir tezgahta elle çekerek esnetilir büyütülür incecik zar gibi olacak şekilde. Ortadan ikiye kesilir. Her tarafına iç serpilir . Rulo şeklinde sarılır. Tepsiye yerleştirilir (sarıyer böreği gibi rulonun iki ucu iç kısımda olacak şekilde) .  Üzerine kalan yağdan sürülür. Önceden ısınmış 200 derecede pişirilir..

 Afiyet olsun Gülümsüyor


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder