24 Temmuz 2012 Salı

Kadayıf Dolması





Malzemeler :

500 gr tel kadayıf
250 gr ceviz


Dış sosu için:

4-5 yumurta
1 çay bardağı süt

Kızartmak için; sıvıyağ

Şerbeti için :

4 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
yarım limon suyu


Yapılışı :

İlk olarak şerbetimizi yapıp soğuması için bekletiyoruz.Çok soğuk bir şerbet olması gerekiyor. ( bir gün önceden yapıp buzdolabında soğutursak güzel olur )

Sonra avuç içi kadar aldığımız kadayıf parçalarının ortasına 1 çorba kaşığı kadar ceviz içi koyuyoruz ve önce kenarlarını içe katlayıp sonrada sarma sarar gibi düzgünce sarıyoruz.Bütün kadayıflarımızı sardıktan sonra yumurta ve sütü çırparak oluşturduğumuz sosa kadayıf dolmalarımızı tek tek batırıp elimizle düzeltiyoruz.Hertarafının sosa bulanması gerekiyor( sürekli yaptıkça bu işlemde pratikleşiyorsunuz başlarda zorlanabilirsiniz)
Daha sonra kızgın yağa atıp her tarafı kızarana kadar kadayıf dolmalarımızı pişiriyoruz.Yağdan çıkar çıkmaz tatlılarımızı buz gibi olan şerbetimizin içine atıyoruz .
Diğer parti pişene kadar şerbetin içinde kalan tatlılarımızı çıkartıp servis tabağına alıyoruz ..


Afiyet olsun ..

Ilık yenmesini tavsiye ederim harika oluyor Gülümsüyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder