24 Temmuz 2012 Salı

Portakallı ve Cevizli Kurabiye









Malzemeler :
 125 gr. Tere yağı veya margarin
Yarım çay bardağı  sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
2 su bardağından 2 parmak fazla un
1 portakal kabuğu rendesi, rendenin en ince yerinden rendelenmiş
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 paket vanilya

Yapılışı :


Oda sıcaklığındaki tereyağı yada margarini, portakal kabuğu rendesini ve şekeri iyice kabarıp krema gibi olana kadar mikserle çırpıyoruz. İçine elenmiş unu, vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz. Cevizi de ekleyip hamur haline getiriyoruz. (Eğer hamur haline gelmiyorsa bu aşamada biraz sıvı yağ biraz süt ilave ederek hamurun olmasını sağlıyoruz). Yumuşakça bir hamur olacak Hamuru 2-3 cm kalınlığında uzunca kalem şeklinde yuvarlıyoruz. Tahta üzerinde bastırarak dikdörtgen sekli veriyoruz. Daha sonra alüminyum folyo ile sarıp yarım saat buzlukta soğutuyoruz. Daha sonra çıkarıp kalınca dilimler halinde keserek yağlanmış tepsiye aralıklı olarak diziyoruz. Önceden ısıtılmış  165 C dereceli fırında kenarları hafif kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.  Biraz ılındıktan sonra tepsiden alıp soğumaya bırakıyoruz.

Şefin Tavsiyesi 
Dil:

Kurabiyelerin orjinal tarifi böyle.. ama bu halde bana çok sade göründüler
Masum..ben de  bazılarını benmari usulü ile eritmiş olduğum çikolataya batırarak farklı görüntüde ve lezette kurabiyeler elde ettim Mutlu..
bana göre gayet hoş oldular ve çikolata ile portakal, ceviz tadı birleşince harika oldu tavsiye ederim ..

Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder