24 Temmuz 2012 Salı

Karnabahar Kızartması






Malzemeler:
1 orta oy karnabahar

Sosu İçin:
1 şişe  maden suyu
2 yumurta
un ( koyuca bi bulamaç olacak kadar )
karabiber ve tuz

Üstü için:
Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

Karnabaharı beyaz köpükler çıkıncaya kadar haşlayın. Köpükler çıkınca kevgirle karnabaharları alın ve soğuk suya atın. Biraz durduktan sonra süzün.
Yumurtayı çırpın.Çok az un ve madensuyuyla karıştırın. Çok akıcı olmayan, bulamaç kıvamı olacak şekilde bir sos hazırlayın. Karabiber ve tuzunu koyun.
Haşlanan karnabaharları önce una, sonra sosa batırın. Yağda kızartın.
Üstüne sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın.


Afiyet olsun... Gülümsüyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder