Hem pratik hem de lezzetli olan bu tavuklu böreği herkese tavsiye ediyorum :)
Malzemeler :
10-12 adet milföy hamuru
1 haşlanmış tavuk göğsü
1 kuru soğan
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
yeterince karabiber, kırmızı pul biber ve tuz
Üzerine:
1 yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı:
Haşlanmış tavuğu küçük parçalara ayırıyoruz.Tencereye sıvıyağımızı alıp ince doğranmış soğanları güzelce kavuruyoruz.Ardından tavukları ve baharatlarını da ilave edip bir süre daha pişiriyoruz .Hazırladığımız iç harcımızın soğumasıını bekliyoruz.Soğuduktan sonra milföy hamurlarının ortasına harcımızdan koyup bohça şeklinde kapatıyoruz.Ters çevirip tepsiye diziyoruz .Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz. 200 dereceli önceden ısıtmış olduğumuz fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz .
Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder