24 Temmuz 2012 Salı

Çikolatalı Çatlak Kurabiye





Malzemeler:


125 gr oda sıcaklığında margarin (arzuya göre tereyağı da olabilir)
1+3/4 Su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yumurta
60 gr benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
1/2 su bardağından bir parmak az süt
3,5 su bardağı un
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı çekilmiş fındık (ya da ceviz)
üzeri için;
pudra şekeri



Margarin, toz şeker ve vanilya mikserle krema kıvamına gelene dek çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenerek çırpmaya devam edilir. Eritilmiş bitter çikolata ve süt de bu karışıma ilave edilir. Un, kakao ve kabartma tozu beraberce eklenerek bir kaşıkla karışıma karıştırılır. Hazırlanan hamur 3-4 saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra tatlı kaşığı kadar parçalar kopartılarak yuvarlanarak pudra şekerine bulanır. 180 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder