24 Temmuz 2012 Salı
Havuçlu ve Zencefilli Kek
Malzemeler :
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
2 orta boy havuç
Kreması için; 2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Yapılışı :
İlk olarak yumurtalar ve şekeri mikserle çırpıoruz.üzerine süt ve sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz..Sonra un kabatma tozu zencefil tarçın ve vanilyayı eleyerek sıvı karışıma ilave ediyoruz . En son rendelenmiş havuçları da ekleyip yağlanmış dikdörtgen bir tesiye karışımı döküyoruz .Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz ..
Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım...
Tencereye unu sütü ve şekeri koyup kaynayıncaya dek karıştırarark pişiriyoruz ..Kremamız piştikten sonra içerisine vanilyamızı ilave edip mikserle 5 dakika kadar çırpyoruz ..Pişen kekin üzerine kremayı döküyoruz .Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyoruz ..
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder