24 Temmuz 2012 Salı

Kokos Kurabiye

Çoğumuzun pastanelerden severek aldığı hindistan cevizli mis kokulu "kokos" tarifini paylaşıyorum sizlerle bu kez.
Benim çocukluğumdan beri çoook severek yediğim bir kurabiye ve tarif gayet başarılı oldu.
Tavsiye ederim Gülümsüyor




Malzemeler:

4 yumurta akı
1.5 su bardağı toz şeker
bir fiske tuz
2.5 su bardağı hindistan cevizi

Yapılışı:

Kalın tabanlı çelik bir tencereye yumurta aklarını koyun.Ocağı açıp çırpma teli ile çırpın.Şeker ve tuzu ilave edin ve çırpmaya devam edin.Tencere ısınınca ocağın altını kısın.Kısık ateşte 7-8 dakika daha çırpın.Hindistancevizi eklenerek bu kez tahta bir kaşık ile 1 dakika daha karıştırın.Ocağı kapatın.Ve karışımı soğumaya bırakın.Soğuyunca yağlı kağıt kalıplara ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye kaşık ile koyun.150 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.Fırını kapatın ama kokosları içinde fırın soğuyana kadar  bekletin .

Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder