25 Temmuz 2012 Çarşamba

Katmer Poğaça




Malzemeler:
1 su bardağı ilik süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
1 çorba kaşığı toz maya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
aldığı kadar Un
aralarına ;75 gr yumusatilmis tereyag

İç malzemesi ;
2 haşlanmış patates
3 çorba kaşığı azine peyaz peynir
biraz kaşar peyniri
karabiber , tuz  ( hepsini birlikte karıştırıp bir harç elde ediyoruz )


Yapilisi:
Bir kabin icinde ılık süte mayayı koyup eritin ve içine geri kalan hamur malzemelerini ekleyip yumuşak bir hamur yogurun. Hamuru hafif unlanmış bir tezgaha alın ve tekrar 1-2 dakika yoğurun.
Yaklasik bir saat kadar mayalanmaya birakin. Hamur iki katindan fazla kabardiktan sonra hamuru 8 esit parcaya bölüp bezeler yapin. Her bir bezeyi merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın ve herbirinin üzerine yumuşak olan tereyağından sürüp üst üste dizin.En üsttekine yagdan sürmeyin.8 kat hamuru cok ince olmayak sekilde acin, daireyi üçgenler elde edecek sekilde kesin.(12 parça)  ic malzemeyi koyarak sigara böreği gibi sarın ve kagit serilmis Tepsiye dizin. tüm ücgenlerle ayni islemi uyguladiktan sonra üzerini örtmeden yarim  saat oda sicakliginda bekletin. bu esnadan sonra üzerlerine yumurta sarisi sürüp önceden ısınmış 200 dereceli  fırında üzerleri kizarana dek pişirin.


Afiyet olsun :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder