24 Temmuz 2012 Salı

Yalancı Ekmek Kadayıfı



Malzemeler :
3 yumurta

3 kahve fincanı şeker

3 kahve fincan un

1 paket kabartma tozu
Karameli İçin:
2 su bardağı şeker

2 su bardağı sıcak su
Kreması İçin:
1 litre süt

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı un
Üzeri İçin:
1 poşet kremşanti (75 gr)

1 çay bardağı süt

Çilek sos:
10-15 adet çilek
1 kaşık nişasta
çok az su
1 çay bardağı toz şeker
(tencereye alıp kıvamlı bir sos olana kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz)

YAPILIŞI:
Şeker ve yumurtayı mikserle  iyice beyazlaşana kadar çırpın.

Unu ve kabartma tozu eleyerek ekleyin ve kaşıkla yumurtaları söndürmeden karıştırın.

Hamuru yağlanmış kalıba dökün ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin. Soğutun.



Karameli hazırlamak için şekeri teflon tencereye dökün ve ateşte iyice eriyip rengi koyulaşana kadar ısıtın. (en küçük ocak gözünde yapılırsa daha iyi sonuç verir)Rengi iyice koyulaşan şekere yavaş yavaş sıcak suyu dökün ve katılaşacak olan şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatın.Şeker eridikten sonra 2-3 dakika daha kaynatın ve soğumuş kekin üzerine şerbeti dökün. Soğumaya bırakın.

Krema malzemelerini tencereye alın ve kaynayıp gözgöz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılıtın, ılıdıktan sonra mikserle 2-3 dakika çırpın.



Soğuyan kekin üzerine ılık kremayı dökün.Krem şantiyi sütle çırpın ve düzgünce soğumuş kremanın üzerine sürün. (krema soğuk olmassa şanti erir)Üstünü istediğiniz biçimde süsleyin(Ben çilek sosu döküp fıstık ve hindistan cevizi ile süsledim)ve buzdolabında iyice soğutup servis edin.
Afiyet olsunGülümsüyor


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder