24 Temmuz 2012 Salı

İrmik Helvası




Malzemeler:

2 su bardağı irmik
1 çay bardağı çam fıstığı
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket vanilya
1.5 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Sıvıyağ ve tereyağını tencereye koyuyoruz.İrmik ve fıstıkları da koyup fıstıklar pespembe olana kadar kısık ateste kavuruyoruz (baya bi kolunuz yorulana kadar 
Dil)

önceden bir kasede süt,seker ve su ile, seker içinde eriyinceye kadar karıştırarak bir serbet yapıyoruzz ..

pembeleşen irmiklerin üzerine serbetini döküp, iyice çekene kadar bir süre daha pişiriyoruz
daha sonra kaşıkla ya da benim yaptığım gibi uzun bir kalıba dökerek resimdeki gibi dilimleyerek servis yapıyoruz
Gülümsüyor


afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder