Malzemeler :
Pandispanyası için;
3 yumurta
3 fincan tozşeker
3 fincan un
yarım paket kabartma tozu
2 çorbakaşığı kakao
İç kreması için ;
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı şeker
5-10 adet madlen çikolata
fındık
Üzeri için ;
Çikolatalı kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Çikolata rendesi ve granür çikolata
Keki ıslatmak için ;
1su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı ;
İlk olarak kekini yapıyoruz . 3 yumurtayı şekerle iyice köpürtüp elenmiş un kakao ve kabartmatozunu ilave edip yağlanmış kelepçeli kalıba döküyoruz 170 dercede 25 dakika pişiriyoruz ve soğuması için bir kenara alıyoruz .
İç kreması için unu sütü şekeri koyulaşana kadar pişiriyoruz .Sonra içerisine tereyağını ve çikolataları ilave edip homojen olana kadar karıştırıyoruz .
Kekimizi ikiye ayırıp arasını kakaolu süt ile ıslatıyoruz ve kremamızı sürüyoruz .İsteğe göre fındık serpebiliriz. Sonra diğer kek parçasını üzerine kapatıp kekin hertarafını çikolatalı krem şanti ile düzgünce kaplıyoruz . Arzuya göre süslüyoruz .Ben rende çikolata ve granür çikolata kullandım :)
Dolapta 3 saat bekelttikten sonra servis ediyoruz .
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder