24 Temmuz 2012 Salı

Çikolatalı Pasta







Malzemeler :

Pandispanyası için;
3 yumurta
3 fincan tozşeker
3 fincan un
yarım paket kabartma tozu
2 çorbakaşığı kakao

İç kreması için ;

2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı şeker
5-10 adet madlen çikolata
fındık

Üzeri için ;

Çikolatalı kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Çikolata rendesi ve granür çikolata

Keki ıslatmak için ;
1su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao

Yapılışı ;

İlk olarak kekini yapıyoruz . 3 yumurtayı şekerle iyice köpürtüp elenmiş un kakao ve kabartmatozunu ilave edip yağlanmış kelepçeli kalıba döküyoruz 170 dercede 25 dakika pişiriyoruz ve soğuması için bir kenara alıyoruz .

İç kreması için unu sütü şekeri koyulaşana kadar pişiriyoruz .Sonra içerisine tereyağını ve çikolataları ilave edip homojen olana kadar karıştırıyoruz .

Kekimizi ikiye ayırıp arasını kakaolu süt ile ıslatıyoruz ve kremamızı  sürüyoruz .İsteğe göre fındık serpebiliriz. Sonra diğer kek parçasını üzerine kapatıp  kekin hertarafını çikolatalı krem şanti ile düzgünce kaplıyoruz . Arzuya göre süslüyoruz .Ben rende çikolata ve granür çikolata kullandım :)

Dolapta 3 saat bekelttikten sonra servis ediyoruz .

Afiyet Olsun Gülümsüyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder